Adatmentés hibás adathordozóról

Meghibásodott vagy vírusfertőzött lett adathordozója rajta a családi fotókkal, videókkal, fontos dokumentumokkal? Ne csüggedjen, van még remény! Nagy teljesítményű gépeinkkel és szoftvereinkkel szakértőink megkísérlik visszaállítani sérült, vagy elveszett adatait. A sikeresség nem garantált és előre megjósolhatatlan, a hiba okának függvényében is eltérhet.

Ezeket az adathordozókat fogadjuk: külső-belső vincseszter (HDD), SSD, pendrive, microSD, SD memóriakártya. Jelenleg csak Windows operációs rendszerrel használt meghajtókat fogadunk.

Fontos: Kérjük, hogy a hiba érzékelése után mielőbb juttassa el hozzánk az adattárolót és ne végezzen rajta semmilyen további műveletet! Az adathordozót szabályosan távolítsa el készülékéből! Pl. pendrive, illetve külső vincseszter (HDD) esetén használja a leválasztás funkciót!

Offenzív beavatkozást nem végzünk, tehát az adathordozóra írási művelet nem történik, csakis olvasás valamint nem bontjuk meg az eszközt. Így sikertelenség esetén még meg lehet próbálkozni laborkörülmények között történő helyreállítással, illetve megbontással egy speciálisan ezzel foglalkozó szolgáltatónál, amelynek a költségei várhatóan igen magasak lesznek.

Természetesen magas szintű diszkrécióval és szoros adatkezeléssel dolgozunk, így a visszaállított adatait az Ön megrendelésével foglalkozó informatikus szakemberünkön kívül (ez technikailag elkerülhetetlen) senki más nem láthatja.

Nem csak az adatait állítjuk vissza, hanem szükség esetén szakemberünk ellátja a jövőre nézve olyan tanácsokkal, amik segíthetnek minél tovább hibamentesnek megtartani adattárolóit annak érdekében, hogy adatait nagyobb biztonságban tudhassa.

Sikeres visszaállítás esetén emailben közöljük a visszaállított összes adatmennyiség méretét. Minimum ennek megfelelő méretű adathordozót (pendrive, külső vincseszter, memóriakártya /csak SD vagy microSD/) szükséges magával hoznia az anyag átveléhez. A további adatvesztés elkerülése érdekében azt javasoljuk, hogy vadonat új, jó minőségű adathordozót szerezzen be erre a célra.
Javasolt ezen gyártók termékeinek beszerzése:
USB pendrive: Kingston
HDD: Western Digital
(micro)SD kártya: SanDisk

Lehetőség van a visszaállított anyagnak saját felhőnkből történő letöltésére interneten keresztül (szélessávú internet szükséges). Ezt előre szükséges jelezni már az adathordozó leadásánál. Természetesen a felhőben tárolt adatokhoz csak az általunk Önnek elküldött linken keresztül lehetséges hozzáférni, a felhő a mi saját szerverünkön található.

Kérésre a mentett anyag átvétele után a hibás adathordozót szakszerűen megsemmisítjük annak érdekében, hogy adataihoz senki más ne férhessen hozzá. Amennyiben nem kéri a tároló megsemmisítését, nem javasoljuk annak további használatát.

Nálunk nincs sürgősségi felár, mert az adatmentést a beérkezett megrendelések sorrendjében végezzük, köszönjük türelmüket és megértésüket!

Adatmentés menete:

  1. Hibás (forrás) és hibátlan (cél) adathordozó átvétele.
  2. Bevizsgálás. Hiba okának felderítése. Adatmentési módszer megállapítása.
  3. Adatok mentése. Ez a munkafázis akár több napot is igénybe vehet.
  4. Megtekinthetőek a sikeresen mentett adatok, a megrendelő eldöntheti, hogy átveszi-e őket, vagy sem. Amennyiben nem kéri a visszaállított állományokat, akkor azokat megsemmisítjük és marad az alapár, ha pedig kéri, akkor átmásoljuk őket egy hozott adathordozóra és sikerességi felár fizetendő.

Szolgáltatásunk árairól ide kattintva, vagy az Áraink menüpontban tájékozódhat.