Digitalizálás házilag. Miért ne?

A manapság kereskedelemben kapható digitalizáló eszközök ma már szinte kizárólag PC kiegészítők. Ezek az eszközök bár viszonylag olcsók, valójában alkalmatlanok a minőségi digitalizálásra, sőt olykor teljesen használhatatlanok, így beszerzésük ablakon kidobott pénz. A régebben még akár 4-5.000 Ft-ért is kapható eszközök ára mára már jellemzően 15-30.000 Ft-ra rúg, miközben semmivel nem tudnak többet és nem produkálnak jobb minőséget sem. Miért nem?

Ma, a digitális képalkotás korszakában fura ebbe belegondolnunk, de a PC (személyi számítógép) alapvetően nem a régebben használatos kompozit videojel kezelésére lett kitalálva, ezt maga a PC nem is ismeri egyáltalán. Ennek köszönhetően ez a képessége csak igen limitáltan használható (és csak kiegészítők segítségével). A gyakorlatban ez abban nyilvánul meg, hogy a képminőség a digitalizált anyagokon csapnivaló és ami még fontosabb: a kép és a hang nincs szinkronban, elcsúsznak egymástól. Ez utóbbi jelenség sokszor utómunkával (plusz idő, energia) sem javítható, mert nem egzakt módon jelentkezik. A felvételek ilyen módon történő elkészítése rengeteg idő és energia befektetéssel, vesződséggel jár, az eredmény pedig legtöbbször kiábrándító.

Sok ügyfél érkezik hozzánk azzal, hogy vagy ő maga, vagy magát digitalizáló vállalkozónak beállító személy filléres PC-s kiegészítővel készítette el a másolást, amiről aztán hamar kiderült, hogy ablakon kidobott pénz volt. Tőlünk ezek az ügyfelek is elégedetten távoznak minden esetben.

Cégünknél a rengetegféle akció és mennyiségi kedvezmények figyelembevételével nem csak Magyarországi viszonylatban, de nemzetközi tekintetben is egyedülállóan olcsón készíttetheti el digitalizált másolatait a lehető legjobb minőségben. Mi nem PC-s digitalizálókkal dolgozunk, a videofelvételek nálunk (TBC közbeiktatásával, ami elkerülhetetlen) közvetlenül a felvevőbe kerülnek, olyan eszközbe, ami kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve (a PC-vel ellentétben).