Videokazetta digitalizálás

Mentse meg az utókornak értékes családi felvételeit! Tudta, hogy a videokazetták akkor is tönkremennek, hogyha soha nem teszi őket videolejátszóba? A szalagokon található emlékek így elveszhetnek anélkül, hogy megnézné őket. Ne várja meg, amíg ez bekövetkezik! Mentse meg emlékeit még ma!

A kazettákat egy az egyben másoljuk át, tehát nem kiválasztott óra, perc alapján másolunk. Vágási, szerkesztési feladatokat nem vállalunk.


Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy jogvédett videó anyagokkal nem dolgozunk. Tehát nem másolunk filmes, rajzfilmes, fitness, jóga és egyéb műsoros videokazettákat.

Az elfogadott formátumok: VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV (csak DV felvétel, HD nem!). NTSC formátumú felvételek esetén előzetes egyeztetés szükséges! A kazettáknak nem szükséges megegyező formátumúaknak lenniük. Az ár a videokazettán lévő anyag hosszától független.

Gyakran érkeznek ügyfeleink hozzánk azzal a kérdéssel, hogy 20-30 éves kazettáikon lesz-e egyáltalán még kép, érdemes-e ezekkel még egyáltalán foglalkozni? Tény, hogy akkor is romlik a kazettákban lévő szalagokon tárolt anyag minősége, ha az évek során egyáltalán nem kerültek lejátszásra, hiszen a mágneses elven történő adattárolásra is a fizika törvényei vonatkoznak. Ettől függetlenül meg szeretnénk nyugtatni kedves leendő megrendelőinket, hogy az anyagok 99%-a menthető. Nagyon-nagyon ritkán találkozunk egy-egy olyan felvétellel, amire sajnos azt kell mondanunk, hogy mi sem tudunk vele már mit kezdeni. Érdemes nem sokat hezitálni és minél előbb elhozni nekünk digitalizálásra felvételeiket annak érdekében, hogy emlékeiket minél jobb minőségben tudjuk megmenteni.

A digitalizálás/másolás többféleképpen történhet, az Ön igényei szerint:

1. Másolás DVD lemezre
Szabvány DVD videó formátum (mint a gyári DVD filmek). Asztali DVD lejátszóban és számítógépen is lejátszható. 1db kazetta = 1db DVD lemez, a videoanyag hosszától függetlenül (kivéve 4 óra feletti anyag, lásd: Felárak). A DVD lemezt és tokot az ár tartalmazza.2. Másolás fájlba
Mpeg, vagy H.264 mpeg4 formátumú fájlok. Az elkészült videofájlok hozott külső vincseszteren elvihetőek. Ezt mindenképpen célszerű a kazettákkal együtt előre leadni. Választható még (feláras szolgáltatás) az emlékmentő felhőben történő elhelyezés (FTP szerver), ahonnan otthon kényelmesen letölthető a teljes elkészült anyag szélessávú internet segítségével.


3. DVD+fájl
Szolgáltatásunk árairól ide kattintva, vagy az Áraink menüpontban tájékozódhat. (Lásd még: Felárak.)