Videokazetta digitalizálás

Mentse meg az utókornak értékes családi felvételeit! Tudta, hogy a videokazetták akkor is tönkremennek, hogyha soha nem teszi őket videolejátszóba? A szalagokon található emlékek így elveszhetnek anélkül, hogy megnézné őket. Ne várja meg, amíg ez bekövetkezik! Mentse meg emlékeit még ma!

A kazettákat egy az egyben másoljuk át, tehát nem kiválasztott óra, perc alapján másolunk. Vágási, szerkesztési feladatokat nem vállalunk.


Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy jogvédett videó anyagokkal nem dolgozunk. Tehát nem másolunk filmes, rajzfilmes, fitness, jóga és egyéb műsoros videokazettákat.

Az elfogadott videokazetta formátumok: VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, HDV. Különlegesség: japán NTSC rendszerű miniDV és HDV. NTSC formátumú felvételek esetén előzetes egyeztetés szükséges! A kazettáknak nem szükséges megegyező formátumúaknak lenniük. Az ár a videokazettán lévő anyag hosszától független, darabszám függvénye.

Alapvetés nálunk, mi ezt vállaljuk (nem többet és nem kevesebbet):

 • fájlba elkészített másolataink Windows és Linux alapú PC-n és laptopon a megfelelő szoftverrel tökéletesen, problémamentesen lejátszhatóak és vághatóak (szerkeszthetőek). Szoftver ajánlásainkat olvassa el ide kattintva.
 • DVD lemezre elkészített DVD video formátumú másolataink asztali DVD lejátszón tökéletesen lejátszhatóak.

A digitalizálás/másolás többféleképpen történhet, az Ön választása szerint:

1. Alap csomag

 • saját igény szerint. Kifejezetten PC-vel és laptoppal történő (számítógépes) lejátszásra ajánljuk ezt a másolási módot. Egyes okos televíziók, médialejátszók szintén lejátszák ezt a formátumot, de ezt nem tudjuk szavatolni ezen eszközök gyártóinak az üzletpolitikájából fakadó technikai kötöttségek miatt.
 • Az elkészült videofájlok hozott külső vincseszteren elvihetőek, ezt mindenképpen célszerű a kazettákkal együtt előre leadni.
 • Választható az Emlékmentő felhőnkben történő elhelyezés, ahonnan otthon kényelmesen letölthető a teljes elkészült anyag széles sávú internet segítségével. Erről a szolgáltatásunkról honlapunkon talál tájékoztatást.

A fájlok formátuma:

  • Video: MPEG4 Video (H264) 720×576 (20:11) 25fps [V: h264 high L3.1, yuv420p, 720×576]
  • Audio: Dolby AC3 48000Hz mono 192kbps [A: ac3, 48000 Hz, mono, 192 kb/s]

Ez a jelenleg legelterjedtebben használatos videó formátum. A képarány 16:9-es, ami bármelyik lejátszóprogramban, vagy okos televízión néhány mozdulattal 4:3-asra beállítható (korabeli képarány). Az elkészült fájlok .TS kiterjesztésűek. Ez semmilyen jelentőséggel nem bír, a videofájl formátuma a lényeges.

2. VIP csomag

Mint az Alap csomag, de az alábbi plusz szolgáltatásokat tartalmazza:

 • digitalizálás professzionális eszközökkel
 • hangminőség javítása, hangerő szabályozása, hangszínelés
 • választható videoformátum és képarány
 • a teljes kazetta anyagából csak a privát részek meghagyása vágással, szerkesztéssel utómunkában (time code szerinti vágást nem vállalunk, magunk azonosítjuk a privát részeket)

3. Retro csomag

Szabvány DVD videó formátum (mint a gyári DVD filmek). Kifejezetten csak asztali DVD lejátszókban való használatra javasoljuk. 1db kazetta = 1db DVD lemez, a videoanyag hosszától függetlenül (kivéve 4 óra feletti időtartamú anyag, lásd: Felárak). A DVD lemezt és tokot az ár tartalmazza.

4. Alap+Retro csomag

Akkor ajánljuk, ha pl. több generáció részére készül a másolás. A nagyszülőknek csak DVD lejátszójuk van televízióval, a fiatalok viszont már PC-n szeretnék nézni az elkészült anyagokat.


Szolgáltatásaink árairól ide kattintva, vagy az Áraink menüpontban tájékozódhat. (Lásd még: Felárak.)


Friss híreink

Emlékmentő felhő csomagjaink

2 - 4 - 6 GB
80 - 150 - 200 GB

– 24/7 rendelkezésre állás
– webes fájlkezelő felület
– fel- és letöltés
– mobiltelefonos applikáció
– opcionális FTP lehetőség

Részletek

Megrendelőink visszajelzései

Bodó Alexandra

Kedves Zsolt!

Sikeresen letöltöttem mind a 4 videót.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha a jövőben is ilyen szolgáltatásra lesz szükségünk vagy a baráti körömben valakinek, Önt fogom ajánlani! 🙂
Szép napot!

_____________

Agárdi Péter

Kedves Zsolt,

Nagyon szépen köszönjük. Szuper lett a digitalizálás.
A kazettákért majd személyesen fogok elmenni

_____________

Horváth Pál

A video kazettákról készült digitális másolatot letöltöttem a felhő tárhelyükről, a másolatok jók lettek, jobb minőségűek mint amire számítottam több mint húsz év után. Köszönöm a munkáját.

_____________

S. K. Zsuzsanna

Kedves Zsolt!

Szeretném megköszönni a gyors és nagyszerű munkáját, sikerült letöltenünk mindet. Rengeteg emlékünket sikerült az Ön munkájával az enyészettől megmenteni!

(Engedéllyel közzétéve.)