Felhővel kapcsolatos kérdések

Hogyan kerülnek az anyagok a felhőbe?

Több módon is eljuttathatja hozzánk a fájlokat:
– feltöltheti a fájlokat saját maga a felhőbe akár a webes felületen keresztül, akár FTP megrendelése esetén egy Total Commander, FileZilla, vagy egyéb FTP kliens program segítségével.
– eljöhet személyesen a XV. kerületi átvételi pontunkra (bejelentkezéshez a telefonszámot honlapunkon megtalálja) és külső vincseszteren (HDD) elhozhatja a teljes anyagot,

Miért kerülnek ennyibe a szolgáltatások? Nem olcsóbb, ha inkább veszek magamnak egy vincsesztert?

Az étteremben bármilyen ételt vesz, otthon fele annyiból kihozza. A titok abban van, hogy mások végzik el a munkát Ön helyett, továbbá állják a költségeket és viselik a kockázatot, valamint biztosítanak Önnek egy nyugodt, biztonságos környezetet az étel elfogyasztásához. Ezt mind meg kell fizetnie valakinek.
A mi esetünkben ez hogyan is néz ki?
Amivel számolnunk kell:
– hardver eszközök bekerülési költsége (saját eszközökkel dolgozunk, saját szervert üzemeltetünk hálózati eszközökkel a diszkréció megőrzése érdekében)
– hardver eszközök meghibásodásának kockázata (nekünk kell kicserélnünk saját költségen)
– minden egyes hardver eszközből min. 2db szükséges a biztonságos használathoz, tehát mindent kétszer veszünk meg
– áram díj
– széles sávú internet szolgáltatás díja
– kockázatviselés (adatvesztés elkerülésére többszörösen be kell magunkat biztosítanunk=még több költség)
– karbantartás
– hibabejelentő
– egyéb kapcsolódó munkavégzés

Ha otthonra vesz egy saját vincsesztert, az még csak egyetlen adathordozó, ami bármikor tönkremehet és akkor odalesznek az értékes emlékei. Ha többet vesz, az már nem kevés pénzbe kerül és még mindig Önnek kell gondoskodnia a fájljai biztonságáról, valamint a tönkrement eszközök cseréjéről. Egy esetleges betöréses rablás esetéről nem is beszélve, aminek ezek az adathordozók is áldozatául eshetnek. A hozzáférés megosztása (rokonok, barátok, ismerősök közt) technikai felkészültséget és szakmai hozzáértést kíván, amivel nem mindenki rendelkezik. Ha 24 órás hozzáférést szeretne biztosítani (akár külföldön élő) szerettei részére, akkor bizony a fentebb felsoroltakat mind Önnek kell megoldania és a költségeket fedeznie.

Sok egyéb tárhely szolgáltatás elérhető az interneten, miért az Emlékmentő felhőt válasszam?

A mi szolgáltatásunk összetett,  nem egy egyszerű tárhely szolgáltatás, hanem speciális. Két részből áll. Az egyik egy napi 24 órában elérhető felhő tárhely, amely elérhető a világ bármely részéről Interneten keresztül. A másik egy olyan háttértártár, amelyhez nem lehet kívülről, az Internet felől hozzáférni és nincs aktív napi használatban. Tehát ha bármilyen gond támadna az aktív tárhellyel (hiszen technikai problémák mindig, mindenhol adódhatnak), a háttértárolók ettől függetlenül teljesen érintetlenek maradnak. Ilyen jellegű szolgáltatást nem talál máshol, ezt a módszert kifejezetten emlékmentésre találtuk ki.

Egyéb szolgáltatók több dolgozót foglalkoztatnak akár csak a tárhelyekkel való foglalkozásra is, nálunk egyetlen fő fér hozzá a tárhelyen tárolt adatokhoz, mivel ez elkerülhetetlen a tárhelyek karbantartása érdekében. Ez a lehető legmagasabb szintű diszkréció, ami emberileg lehetséges egy tárhely szolgáltató részéről.


Friss híreink

Emlékmentő felhő csomagjaink

2 - 4 - 6 GB
80 - 150 - 200 GB

– 24/7 rendelkezésre állás
– webes fájlkezelő felület
– fel- és letöltés
– mobiltelefonos applikáció
– opcionális FTP lehetőség

Részletek

Megrendelőink visszajelzései

Bodó Alexandra

Kedves Zsolt!

Sikeresen letöltöttem mind a 4 videót.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha a jövőben is ilyen szolgáltatásra lesz szükségünk vagy a baráti körömben valakinek, Önt fogom ajánlani! 🙂
Szép napot!

_____________

Agárdi Péter

Kedves Zsolt,

Nagyon szépen köszönjük. Szuper lett a digitalizálás.
A kazettákért majd személyesen fogok elmenni

_____________

Horváth Pál

A video kazettákról készült digitális másolatot letöltöttem a felhő tárhelyükről, a másolatok jók lettek, jobb minőségűek mint amire számítottam több mint húsz év után. Köszönöm a munkáját.

(Engedéllyel közzétéve.)