Digitalizálás házilag. Miért ne?

A manapság kereskedelemben kapható digitalizáló eszközök ma már szinte kizárólag PC kiegészítők. Ezek az eszközök bár viszonylag olcsók, valójában alkalmatlanok a minőségi digitalizálásra, sőt olykor teljesen használhatatlanok, így beszerzésük ablakon kidobott pénz. A régebben még akár 4-5.000 Ft-ért is kapható eszközök ára mára már jellemzően 15-30.000 Ft-ra rúg, miközben semmivel nem tudnak többet és nem produkálnak jobb minőséget sem. Miért nem?

Ma, a digitális képalkotás korszakában fura ebbe belegondolnunk, de a PC (személyi számítógép) alapvetően nem a régebben használatos kompozit videojel kezelésére lett kitalálva, ezt maga a PC nem is ismeri egyáltalán. Ennek köszönhetően ez a képessége csak igen limitáltan használható (és csak kiegészítők segítségével). A gyakorlatban ez abban nyilvánul meg, hogy a képminőség a digitalizált anyagokon csapnivaló és ami még fontosabb: a kép és a hang nincs szinkronban, elcsúsznak egymástól. Ez utóbbi jelenség sokszor utómunkával (plusz idő, energia) sem javítható, mert nem egzakt módon jelentkezik. A felvételek ilyen módon történő elkészítése rengeteg idő és energia befektetéssel, vesződséggel jár, az eredmény pedig legtöbbször kiábrándító.

Sok megrendelőnk érkezik hozzánk azzal, hogy vagy ő maga, vagy magát digitalizáló vállalkozónak beállító személy (valójában egyszerű amatőr, aki sok esetben teljesen laikus a témához, ellenben nagyon lelkes) filléres PC-s kiegészítővel készítette el a másolást, amiről aztán hamar kiderült, hogy ablakon kidobott pénz volt. Tőlünk ezek az ügyfelek is elégedetten távoznak minden esetben.

Ez az üzleti tevékenység, amivel mi foglalkozunk csak és kizárólag valamilyen vállalkozási formában végezhető (pl. magánvállalkozóként, vagy cégként).

Honnan ismerheti fel, hogy egészen biztosan nem vállalkozóval van dolga?
– nincs honlapja, vagy ha van, általában a kivitele teljesen amatőr és sehol sem talál rajta cégnevet, adószámot, sőt még elérhetőséget sem, mert ezek az emberek rejtőzködnek az adóhatóság elől. Legtöbb esetben egyetlen mobiltelefonszám az elérhetőség.
– legtöbbször az átvétel helyében és idejében az illető rugalmas, jóformán bárhol megbeszél találkát a kazetták átvételére. Nincs egy fix hely, ahol utolérhető, megtalálható lenne adott idő intervallumokban. Az átvétel semmilyen adminisztrációval nem jár, jó esetben ad egy telefonszámot, ahol lehet érdeklődni, rosszabb esetben még ez sem történik meg, csak azt mondja, majd ő keresi a megrendelőt.
– a kazetták visszaadásának körülményei olyanok, hogy Ön már csak otthon szembesülhet azzal, milyen munkát végzett az illető.
– nem tudja ellenőrizni, milyen eszközökkel végzik a másolást.
– nincs semmilyen garancia.
– valójában nem tudja, kinek adta át a kazettákat (bemondásra elhisz egy nevet), mert erről semmilyen hivatalos bizonyítékkal nem rendelkezik.
Meggondolandó, hogy kire bízza az emlékeit!

Cégünknél a rengetegféle akció és mennyiségi kedvezmények figyelembevételével nem csak Magyarországi viszonylatban, de nemzetközi tekintetben is egyedülállóan olcsón készíttetheti el digitalizált másolatait a lehető legjobb minőségben. Mi nem PC-s digitalizálókkal dolgozunk, a videofelvételek nálunk (TBC közbeiktatásával, ami elkerülhetetlen) közvetlenül a felvevőbe kerülnek, olyan eszközbe, ami kifejezetten erre a célra lett kifejlesztve (a PC-vel ellentétben).


Friss híreink

Emlékmentő felhő csomagjaink

2 - 4 - 6 GB
80 - 150 - 200 GB

– 24/7 rendelkezésre állás
– webes fájlkezelő felület
– fel- és letöltés
– mobiltelefonos applikáció
– opcionális FTP lehetőség

Részletek

Megrendelőink visszajelzései

Bodó Alexandra

Kedves Zsolt!

Sikeresen letöltöttem mind a 4 videót.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha a jövőben is ilyen szolgáltatásra lesz szükségünk vagy a a baráti körömben valakinek, Önt fogom ajánlani! 🙂
Szép napot!

_____________

Agárdi Péter

Kedves Zsolt,

Nagyon szépen köszönjük. Szuper lett a digitalizálás.
A kazettákért majd személyesen fogok elmenni

 

(Engedéllyel közzétéve.)