Milyen vincsesztert (HDD) vegyek?

Pendrive-ra nem másolunk videó anyagokat, csak külső (USB-s) vincsesztert (HDD) fogadunk el, ezen adjuk át a másolatokat.

Ma már a kereskedelemben minimum 1TB-os kapacitású vincseszterek kaphatóak. Ezekre akár 100 db VHS kazetta videó anyaga is kényelmesen ráfér.

A régi FAT32-es formátum nem kezel 4GB-nál nagyobb méretű fájlokat, ezért a kazettákkal leadott vincseszternek NTFS fájlrendszerre formázottnak kell lennie. A kereskedelmi forgalomban 90%-ban erre a formátumra formázott adathordozók kaphatóak, de ezt mi másolás előtt ellenőrizzük a leadott hdd-n és ha nem ilyen, akkor mi megformázzuk erre a formátumra az üres vincsesztert. Ha már található adat rajta, akkor ez a művelet felárral jár, erről az Áraink menüpontban tájékozódhat.
FAT32 formátumú vincseszterek esetén a teendőkről ide kattintva olvashat.

Milyen márkájú külső vincsesztert vegyek?

A vincseszter márkák közül sok-sok év tapasztalatai alapján a WD-t (Western Digital) ajánljuk. Kerülendők az ADATA, a Toshiba és a Maxell termékek. Ezek annyira rossz minőségű vincsesztereket tartalmaznak, hogy az adatvesztés rövid távon mondhatni garantált.

Természetesen a márka sem jelent garanciát semmire, minden gyártónak lehetnek hibás termékei, de a külső vincseszterek esetében még ennél is bonyolultabb és rosszabb a helyzet. A külső vincseszterek márkától függetlenül veszélyforrások az adatvesztés tekintetében. Ezért soha ne tároljuk adatainkat kizárólag külső vincseszteren! Ez az adattároló típus arra jó, hogy nagy méretű fájlokat mozgassunk vele át két PC között, esetleg az okos televízióra kötve filmeket játszunk le róla. Kizárólagos tárolóeszközként viszont egyáltalán nem javasolt a használatuk!

Egy fokkal biztonságosabb asztali számítógép (PC) belső nagy méretű vincseszterére menteni hosszabb távra adatainkat. SSD-t adatok hosszú ideig történő tárolására ne használjunk, eleve nem arra való, ezek nem arra lettek tervezve.

Tökéletes megoldás nem létezik annak elkerülésére, hogy adataink, fotóink, videóink maximális biztonságban legyenek. Legjobb megoldás a felhőben tárolás. Ennek érdekében fejlesztettük Emlékmentő felhő szolgáltatásunkat.


Friss híreink

Emlékmentő felhő csomagjaink

2 - 4 - 6 GB
80 - 150 - 200 GB

– 24/7 rendelkezésre állás
– webes fájlkezelő felület
– fel- és letöltés
– mobiltelefonos applikáció
– opcionális FTP lehetőség

Részletek

Megrendelőink visszajelzései

Bodó Alexandra

Kedves Zsolt!

Sikeresen letöltöttem mind a 4 videót.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Ha a jövőben is ilyen szolgáltatásra lesz szükségünk vagy a a baráti körömben valakinek, Önt fogom ajánlani! 🙂
Szép napot!

_____________

Agárdi Péter

Kedves Zsolt,

Nagyon szépen köszönjük. Szuper lett a digitalizálás.
A kazettákért majd személyesen fogok elmenni

 

(Engedéllyel közzétéve.)