Videokazetta digitalizálás

 

Mentse meg az utókornak értékes családi felvételeit! Tudta, hogy a videokazetták akkor is tönkremennek, hogyha soha nem teszi őket videólejátszóba? A szalagokon található emlékek így elveszhetnek anélkül, hogy megnézné őket. Ne várja meg, amíg ez bekövetkezik! Mentse meg emlékeit még ma!

Alapvetően egész kazettákat digitalizálunk, tehát nem óra, perc alapján, de kapcsolódó szolgáltatásaink között (lásd alább) talál lehetőséget a képminőség feljavítása mellett arra is, hogy a felesleges részt (ahol már nincs képanyag) kivágjuk az elkészült felvételből.

Felhívjuk kedves megrendelőink figyelmét, hogy jogvédett videó anyagokkal nem dolgozunk. Tehát nem másolunk filmes, rajzfilmes, fitness, jóga és egyéb műsoros videokazettákat.

 A digitalizálásra elfogadott formátumok: VHS, VHS-C, S-VHS, S-VHS-C, Video8, Hi8, Digital8, miniDV, HDV, DVD. NTSC és PAL rendszer is. NTSC formátumú felvételek esetén előzetes egyeztetés szükséges. A kazettáknak nem szükséges megegyező formátumúaknak lenniük. Az ár a videokazettán lévő anyag hosszától független, csak darabszám függvénye.

Amire garanciát vállalunk:

 • fájlba elkészített digitalizált másolataink Windows és Linux alapú PC-n és laptopon, valamint Mac-eken, PowerPC-ken a megfelelő szoftverrel és hozzáértéssel tökéletesen, problémamentesen lejátszhatóak és vághatóak (szerkeszthetőek). Szoftver ajánlásainkat olvassa el ide kattintva.
 • DVD lemezre elkészített DVD video formátumú másolataink asztali DVD lejátszón tökéletesen lejátszhatóak.

 

Szolgáltatásaink:

1. Digitalizálás

 

 • Kifejezetten PC-vel és laptoppal történő (számítógépes) lejátszásra ajánljuk ezt a digitalizálási módot. Egyes okostelevíziók, médialejátszók szintén lejátszák ezt a formátumot, de ezt nem tudjuk (és nem is lehetséges) szavatolni ezen eszközök gyártóinak az üzletpolitikájából fakadó technikai kötöttségek miatt.
 • Az elkészült videofájlok a kazettákkal együtt leadott pendrive-on (méretről előre tájékozódjon), vagy külső vincseszteren elvihetőek, vagy tőlünk is igényelhet adathordozót.
 • Választható az Emlékmentő felhőnkben történő elhelyezés, ahonnan otthon kényelmesen letölthető a teljes elkészült anyag széles sávú internet segítségével. Erről a szolgáltatásunkról honlapunkon talál tájékoztatást.

A fájlok formátuma ha csak digitalizálást kér (nem kér levágást):

  • Video: MPEG4 Video (H264) 720×576 (20:11) 25fps [V: h264 high L3.1, yuv420p, 720×576]
  • Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 192kbps [A: ac3, 48000 Hz, stereo, 192 kb/s]
  • fájl kiterjesztése: .TS

Ez a jelenleg legelterjedtebb videó formátum. A képarány bármelyik lejátszó programban, vagy okos televízión egy-két mozdulattal 4:3-osra beállítható (korabeli képarány). Az elkészült fájlok .TS kiterjesztésűek. Ez semmilyen különös jelentőséggel nem bír, a lejátszóprogramok gond nélkül felismerik, a videofájl formátuma a lényeges. Gond nélkül vágható a legnépszerűbb vágóprogramokkal.

A fájlok formátuma ha levágást és 4:3 képarány helyreállítását is kéri:

  • Video: MPEG4 Video (H264) 720×576 (4:3) 25fps [V: h264 high L3.0, yuv420p, 720×576]
  • Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 192kbps [A: SoundHandler (ac3, 48000 Hz, stereo, 192 kb/s)]
  • fájl kiterjesztése: .mp4

A fájlok formátuma ha levágást, 4:3 képarány helyreállítását és az AI képjavítást is kéri:

  • Video: MPEG4 Video (H264) 1920×1080 (256:135) 25fps [V: h264 high L4.0, yuv420p, 1920×1080]
  • Audio: Dolby AC3 48000Hz stereo 192kbps [A: SoundHandler (ac3, 48000 Hz, stereo, 192 kb/s)]
  • fájl kiterjesztése: .mp4

A teljes kazetta digitalizálását elvégezzük. Amennyiben nem találunk egy kazettán képanyagot, vagy a talált képanyag nem értékelhető képként, abban az esetben annak a kazettának a digitalizálásáért nem számítunk fel költséget. Amennyiben bármilyen értékelhető képanyagot találunk a kazettán, a digitalizálás költségét felszámoljuk.

2. Sürgősség

A digitalizálást kérheti sürgősséggel. Ez esetben azonnal elkezdjük az Ön anyagának feldolgozását, nem kell kivárnia, amíg az Ön előtt érkezett egyéb kazettákkal foglalkozunk.

3. Felesleg levágása, képarány helyreállítása

A szolgáltatás keretein belül a videofájlban levágjuk az első értékelhető privát(!) képkocka előtti és az utolsó értékelhető privát(!) képkocka utáni részeket (pl. tévéfelvétel, üres részek). A régi VHS és egyéb formátumokból digitalizált anyagoknál helyreállítjuk az eredeti 4:3 képarányt is vágáskor. Így sokkal kisebb fájlméretet kapunk, ami kevesebb helyet foglal és Ön is élvezhetőbb élményhez jut. A digitalizálás során 1 db kazettából 1 db fájl készül.

4. Videókép feljavítása mesterséges intelligenciával (AI)

Ez a szolgáltatásunk a ‘Felesleg levágása, képarány helyreállítása’ szolgáltatásunkra épül. A letisztázott videofájlra mesterséges intelligencia (AI) szoftverünk segítségével a digitális videofelvételen képjavító eljárásokat alkalmazunk, emellett a felbontást megnöveljük fullHD-ra, vagy 4k-ra igény szerint. Ezt a szolgáltatásunkat nem csak a digitalizálás mellé kérheti. Gyakorlatilag bárki más által készített, már digitális formában meglévő videóit is elhozhatja hozzánk, vagy akár feltöltheti felhőnkbe és mi elkészítjük Önnek a feljavított változatukat. Éljen a lehetőséggel mielőbb, hogy videofelvételeit úgy láthassa, ahogy még soha!

Felhő tárhely bérlés (a fájlok letöltéséhez)

Kérheti, hogy a teljes digitalizált anyagot töltsük fel a felhőnkbe, ahonnan Ön internet elérés segítségével letöltheti. Ez különösen azok számára jó lehetőség, akik nem tudják elhozni hozzánk, ill. átvenni személyesen a kazettákat és a kész anyagot. Sokat segít azoknak is, akik külföldön élnek, vagy külföldi rokonaikhoz szeretnék eljuttatni ezeket a videókat. Nem kell bajlódniuk a pendrive-ok vagy egyéb adattárolók postázásával, hiszen a rokonok közvetlenül a felhőből letölthetik a kész anyagot.

DVD-re digitalizálás DVD videó formátumban

Ezt a digitalizálási módot már csak abban az esetben javasoljuk megrendelőink részére, amennyiben nincs lehetőségük videofájlok lejátszására, csak asztali DVD lejátszóval rendelkezik akinek szánják a digitalizált videókat. Ebben az esetben is érdemes két dolgot meggondolni: a DVD formátum mára már pont olyan elavult, mint a videokazettás formátum, valamint a DVD lejátszó készülékek annyira régiek, hogy bármelyik pillanatban tönkremehetnek és már nem pótolhatóak megfelelő állapotú készülékkel.

Szabvány DVD videó formátum (mint a gyári DVD filmek). Kifejezetten csak asztali DVD lejátszókban való használatra javasoljuk. 1db kazetta = 1db DVD lemez, a videoanyag hosszától függetlenül (kivéve 4 óra feletti időtartamú anyag, lásd: Felárak). A DVD lemezt és tokot az ár tartalmazza.

Digitalizálás fájlba és DVD formátumba is

Akkor ajánljuk, ha pl. több generáció részére készül a másolás. A nagyszülőknek csak DVD lejátszójuk van televízióval, a fiatalok viszont már PC-n szeretnék nézni az elkészült anyagokat.

Szolgáltatásaink árairól ide kattintva, vagy az Áraink menüpontban tájékozódhat. (Lásd még: Felárak.)