FAT32 formátumú vincseszter esetén mi a teendő?

Ha a másolást fájl formátumban kéri, külső háttértárat szükséges leadnia a kazettákkal együtt. Ennek a formátuma (amire formázva van) csak abban az esetben lehet FAT32, amennyiben Ön kis kazettákat másoltat (miniDV, Hi8, Video8, VHS-C).

Miért?

A FAT32 formátum egyenként 4GB-os fájlokat kezel maximum, ennél nagyobb méretű fájlokat nem lehetséges az ilyen vincseszterre felmásolni. A kis méretű kazetták ebbe a méretbe beleférnek, de a nagy méretű VHS kazettákon lévő több órás digitalizált anyagok hossza ennél jóval nagyobb fájlméretet eredményez. Ez pedig már az újabb, korszerűbb NTFS fájlrendszer használatát követeli meg a vincsesztereken.

 

Mit lehet tenni?

  1. Ha Ön teljesen új vincsesztert vásárol egy üzletben, az legtöbbször eleve NTFS fájlrendszerre van formattálva (formázva), így ezzel Önnek semmi dolga nincs, erre egészen biztosan fel fogjuk tudni másolni az elkészült anyagot. Ha mégis FAT32 formátumú lenne, ezt gond nélkül tudjuk NTFS-re formázni, hiszen nincs rajta semmilyen egyéb anyag, mivel új.
  2. Ön is formattálhatja a saját vincseszterét, mielőtt elhozza hozzánk. Fontos tudnia, hogy a formattálás során az összes vincseszteren lévő anyag elvész. Tehát előtte ezeket le kell mentenie egy másik adathordozóra.
  3. Ha mi azt észleljük az elkészült anyag vincseszterre másolásakor, hogy azért nem sikerül, mert a vincseszter FAT32 rendszerű, akkor azt jelezzük emailben a megrendelőnek és lehetősége van dönteni arról, hogy lementsük-e az anyagokat a vincseszterről, majd formattáljuk NTFS fájlrendszerre és aztán visszamásoljuk a lementett adatokat vagy hoz egy másik vincsesztert, ami NTFS formátumú és arra másoljuk fel az elkészült videofájlokat. Fontos tudnia, hogy a vincseszter tartalmazhat olyan hibákat, amik miatt egy-egy fájl nem lesz olvasható a teljes lementés során. Ezt Ön nem feltétlenül észleli a mindennapokban, kizárólag csak akkor jönnek elő, amikor a vincseszter teljes tartalmát másoljuk (mentjük). Ez nem rajtunk múlik, ez a vincseszter technikai hibája, ami a normál használat mellett is jelentkezhet, főként a külső (USB-s) vincsesztereknél. Ezért nem tudunk felelősséget vállalni arra, hogy az adatok mentésekor, másolásakor minden egyes fájl épségben másolásra kerül. Ez azért nem probléma, mert az ilyen fájlokat Ön egyébként sem tudná használni közvetlenül a vincseszterről sem, csak azért nem észlelte eddig, mert nem próbálta meg lejátszani, megtekinteni ezeket a tartalmakat.
   Ez a szolgáltatásunk feláras: árainkról ide kattintva tájékozódhat.
  4. Önnek lehetősége van kérnie felhő tárhely szolgáltatásunkat. Ennek részleteit ide kattintva olvashatja.
   Ez a szolgáltatásunk feláras: árainkról ide kattintva tájékozódhat.

Visszajelzést kérünk tehát Öntől emailben arra tekintettel, hogy a fentiek közül melyik megoldást választja.


Megrendelőink visszajelzései

“Kedves Zsolt!
Sikerült letölteni a hanganyagot! Köszönöm szépen az “emlékmentést”!
Egy 40 éves, már-már elfeledett hangfelvételt hallgathatunk meg újra. :-D”
(Cs.Nagy Adrienn)

“Sikerült letöltenem, nagyon szépen köszönöm még egyszer! Ez az emlék egy kincs, hálás vagyok hogy sikerült megmenteni.”
(Őszi Alexandra)

“Gyors és professzionális szolgáltatás.”
(Henger Mátyás)

“Nagyon köszönöm a gyors és remek munkáját, ezzel hozzájárult a gyermekem születésnapi meglepetéséhez. A későbbiekben még jelentkezem a másolásra váró kazettáimmal!”
(Dr. Bihariné Jakab Gyöngyi)

“Kedves Zsolt! Szeretném megköszönni a gyors és nagyszerű munkáját, sikerült letöltenünk mindet. Rengeteg emlékünket sikerült az Ön munkájával az enyészettől megmenteni!”
(S. K. Zsuzsanna)

“Először jártam náluk, udvarias és profi kiszolgálást tapasztaltam. A másolatok igényesek és hamar készen lettek. A honlapjuk informatív, sok egyéb jó kis infó is van rajta, nem csak a másolással kapcsolatos dolgok.”
(Krempa Krisztián)

“Nagyon hálás vagyok, mert a feleségem el volt ájulva, mikor meglátta a nagymamáját a felvételen. Csak jókat mondhatok a cégről.”
(Varga József)

“Korrekt lett a másolás, pedig sok kazetta volt. Egy régi orsós szalagot is vittem, teljesen jó lett az is. Szerintem az ára is rendben volt, úgyhogy elégedett vagyok.”
(Máthé Miklós)

“Kedves Zsolt, Nagyon szépen köszönjük. Szuper lett a digitalizálás. A kazettákért majd személyesen fogok elmenni.”
(Agárdi Péter)

“Kedves Zsolt! Sikeresen letöltöttem mind a 4 videót. Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Ha a jövőben is ilyen szolgáltatásra lesz szükségünk vagy a baráti körömben valakinek, Önt fogom ajánlani! ? Szép napot!”
(Bodó Alexandra)

“A videót letöltöttük, tökéletes. Csodás perceket okozott, köszönjük a munkáját, szaktudását.”
(D. Mária)